Tres ajuntaments de la Noguera premiats amb el guardó TOP 10

31/01/2017

Els ajuntaments d’Alòs de Balaguer, Cubells i Preixens premiats amb el guardó Top 10 per la seva implantació de serveis d’administració electrònica

El Consorci AOC distingeix la implantació dels serveis d’administració electrònica als municipis de Catalunya, que faciliten a la ciutadania la realització de tràmits on-line.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha distingit a tres municipis de la comarca de la Noguera, Alòs de Balaguer, Cubells i Preixens, amb el guardó Top 10 dins la categoria de municipis de menys de 1.000 habitants, entre tots els municipis de Catalunya.

El guardó distingeix els municipis amb un major grau d’implantació i ús de les diferents eines d’administració electrònica a l’hora de realitzar els tràmits administratius. Aquestes eines permeten una bona governança i una gestió pública eficient, mitjançant una administració oberta i innovadora i que dóna resposta a les demandes i expectatives de la societat actual.

L’ajuntament de Preixens repeteix en el guardó, ja que l’any 2015 va ser premiat, juntament amb l’ajuntament de Foradada, amb la primera posició en la categoria d’ajuntaments de menys de 1.000 habitants.

El lliurament de la distinció va tenir lloc en el marc del 2n Congrés de Govern Digital organitzat a Barcelona per la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC i el Consorci Localret.

Aquest congrés s’emmarca dins l’estratègia smartCAT del Govern català per fer de Catalunya un SmartCountry de referència internacional i en el Pacte Nacional per a la Societat Digital que Generalitat, diputacions i món local van signar el passat mes d’octubre per fomentar plegats el desenvolupament de la societat digital catalana i donar resposta conjunta als principals reptes que aquesta planteja.

Infolleida