Tres empreses familiars presenten un vinagre de poma de Lleida amb mel de lavanda 100% ecològic amb l’eslògan ‘És temps d’amanir junts’ per mostrar la naturalitat i la qualitat dels productes de Ponent

28/09/2020

Vinagres Badia, Cal Valls i Torrons i Mel Alemany proposen als consumidors de Catalunya que comprin productes lleidatans i animen als productors i a les administracions del territori a treballar plegats per visualitzar la qualitat i la naturalitat dels productes de Ponent

‘Una il·lusió de sidra amb el dolç floral de la mel de lavanda’ així es la nota de tast del nou vinagre de poma de Lleida amb mel de lavanda elaborat de forma artesanal per tres empreses familiars lleidatanes amb la intenció de cridar l’atenció als productes de proximitat de Lleida.
 
La iniciativa va de la mà de l’empresa familiar centenària Vinagres Badia (Mollerussa, Pla d’Urgell), de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) també empresa familiar amb cinc generacions i l’empresa familiar pionera en alimentació ecològica Cal Valls (Vilanova de Bellpuig, Pla d’Urgell) que han unit els seus talents i els seus productes per crear un vinagre amb ADN lleidatà 100% i de producció ecològica.

Es tracta d’una aposta per un vinagre natural sense filtrar ni pasteuritzar que incorpora la mare del vinagre i està elaborat amb suc de poma ecològica de la plana de Lleida i amb mel de lavanda de cultiu ecològic molt seleccionada. La filosofia del vinagre és la de mostrar la naturalitat que s’aconsegueix treballant productes de proximitat, ja que un cop collida la poma se n’extreu el suc i immediatament es porta a la vinagreria, situada a 4 quilòmetres i allí es fa la mescla amb la mel de lavanda.
 
Les tres empreses han engegat una campanya en què defensen els productes lleidatans i la necessitat de la cooperació entre productors i administracions per impulsar un territori que ara viu un moment molt complicat arran de la Covid-19.
Infolleida. FOTO: Marc Castelló