Tres salines de les comarques de Lleida i una d’Osca, a la 6a Fira de la Sal de les Avellanes i Santa Linya, Sal Music

19/10/2022

Se celebrarà el 30 d’octubre amb activitats infantils, culturals, gastronòmiques i lúdiques

El vicepresident Ferran Accensi; l’alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber, i la regidora Mercè Badia, han presentat aquest dimecres la sisena edició de la Fira de la Sal, Sal Music, que se celebrarà al municipi de les Avellanes i Santa Linya el diumenge, 30 d’octubre.

 

La plaça Major serà l’espai del mercat de la fira “dedicat als saliners dels salins de Gerri de la Sal (el Pallars Sobirà); Peralta de la Sal (Peralta de Calasanz – Osca); Cambrils (el Solsonès) i Vilanova de la Sal (la Noguera), acompanyats d'altres expositors de productes agroalimentaris locals i de proximitat i de qualitat”, segons ha explicat Lídia Ber. Entre els 32 paradistes presents, n’hi haurà d’oli, embotits, salses, melmelades, vins, caves i licors, formatges o pa, i d’altres com productors artesans de peces úniques de joieria, roba, ceràmica, sabons, olis essencials, fusta o ganivets.

 

Ferran Accensi s’ha felicitat perquè municipis petits com el de les Avellanes tinguin un producte singular que puguin promocionar i atreure els visitants.

 

Entre la proposta d’activitats destaca el tast guiat de sal per descobrir tots els matisos d’aquest producte. L’organització també ha previst que les activitats infantils també girin al voltant del món de la sal i la música.

 

Paral·lelament, es podran visitar diferents exposicions a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, a càrrec del grup de recerca del Departament d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que mostraran els treballs realitzats durant més d’una dècada a la Cova Gran de Santa Linya. També es podrà visitar la darrera troballa dins del marc del Memorial Democràtic de les Trinxeres de la Guerra Civil Espanyola localitzades a Santa Linya.

 

Altres propostes seran l’exposició que farà l’artista local, Jordi Marcos, a l’església de l’Assumpció i les aquarel·les de Maria Josep Rúbies, exposades a l’ermita de Sant Roc. També s’ha previst un espai de trobada de tots els escriptors del municipi, on podran interactuar amb els seus lectors. 

Infolleida