Tret de sortida a la temporada del Salí de Vilanova de la Sal

02/04/2021

El Salí de Vilanova de la Sal ha iniciat les visites guiades aquesta setmana, si bé la temporada de producció de sal no s’iniciarà fins a principis d’estiu amb l’arribada de les altes temperatures 

Les salines del Salí de Vilanova de la Sal ja estan a punt per començar la temporada. Amb l’arribada de les primeres calors de la primavera, les basses d’aquest espai de producció natural ja comencen a preparar-se per realitzar els primers quilos de sal de l’any en un procés natural amb molts anys d’història. Si bé la producció de sal s’iniciarà en uns mesos, quan les temperatures d’estiu són més altes, les visites guiades s’han iniciat aquesta setmana, permetent al visitant veure el procés previ a l’inici de producció de sal. 

 

Cal recordar que aquestes salines daten del segle XI i van ser recuperades l’any 2004 per l’Associació Catalan de Lleure Formatiu Ascalfò per dedicar-les, també, a l’ús formatiu i a les visites turístiques. Les visites guiades s’allargaran fins a finals de Setembre, quan es preveu que acabi la temporada de producció de sal, tot i que la meteorologia de la zona en pot fer variar les èpoques de producció.

Ariadna Sánchez