Tret de sortida campanya de joguines solidàries

30/11/2017

Creu Roja Joventut celebra aquest Nadal els 25 anys de la popular campanya “Cap Infant sense joguina”. Sota el lema “Els seus drets en joc”, la campanya arrenca amb la previsió de repartir joguines a més de 2.000 infants en situació de vulnerabilitat de tota la província lleidatana.

 

En aquests 25 anys, la xifra de menuts que reben joguines ha crescut exponencialment i en els darrers 3 anys ha anat fluctuant.Així el 2014 es van donar joguines a 2.023 nens, el 2015 al doble, arribant als 4.100 infants i el 2016 es va baixar fins als 3.600 usuaris. Aquest descens respecte el 2015 és a causa de l’increment d’ajudes com la renda garantida que ha fet que moltes famílies es puguin fer càrrec d’aquestes despeses.

 

La campanya va donar el tret de sortida el passat diumenge 19 de novembre al parc d’atraccions del Tibidabo. Els objectius principals són els de disminuir l’efecte de la marginació infantil que es dóna, sobretot a les dates nadalenques i actuar com a dinamitzador de la població infantil i adulta.

 

Per dur a terme la campanya, es comptarà amb la participació de prop de 200 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut d’arreu del territori lleidatà i amb una programació ben completa d’activitats de sensibilització i recollida a les assemblees locals. Podeu consultar el calendari aquí:

www.lajoguinaeducativa.com.

 

La campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte “Joguina Educativa”, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això es demana que les joguines siguin noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

 

 

La franja d’edat per la qual es necessiten més joguines és la que va de 10 a 12 anys. A més, es precisenllibres per les edats compreses entre els 5 i els 12, els qualshan de ser nous.

 

El dia 9 de desembre preparem la Gran Recollida de Joguines, un dia que tot el voluntariat de la província sortirà al carrer i organitzarà activitats amb l’objectiu de recollir el nombre més gran de joguines. Trobareu més informació a les xarxes socials.

Infolleida