Una melmelada lleidatana de premi

09/10/2020

L'obrador Conserves Antonieta d'Albesa ha estat distingit als Superior Taste Award per la seva varietat de taronja amarga

La melmelada de taronja amarga de l’obrador Conserves Antonieta d’Albesa, que va començar la seua producció a finals de l’any passat, ha afegit més premis internacionals a la llista de distincions. Es tracta dels Superior Taste Award, considerats els Guia Michelin d’aliments i que aquest any ha premiat 1.510 productes de tot el món. El jurat de l’International Taste Institute, que s’atorga cada any a Brussel·les, ha distingit la qualitat d’aquesta melmelada de taronja sense sucres afegits amb dos estrelles d’or i, segons va destacar el propietari de l’obrador lleidatà, Rubén Canals, “haver rebut un altre premi internacional en tan poc temps és una gran motivació per continuar treballant en la mateixa direcció. Estem molt il·lusionats”.

I és que, fa tot just tres mesos, les seues melmelada de taronja amarga amb safrà i de taronja amarga també van ser guardonades al certamen més important de melmelades de fruita cítrica, el The World’s Original Dalemain Marmalede Awards. “Encara que no és un producte típic lleidatà, vaig apostar per la taronja amarga perquè quan vam obrir l’obrador a finals del mes de novembre era la temporada”, explica Canals, mentre destaca que “vaig enviar algunes mostres a concurs per saber la valoració que feien els jutges i saber què podríem millorar, encara que aquests premis han estat una grata sorpresa.”

La clau per aconseguir una bona melmelada és “aprofitar al màxim el sabor de les fruites, sense afegir sucres o espessidors.” Entre les noves varietats en les quals està treballant l’obrador d’Albesa es troben les melmelades de cirera, préssec o paraguaià, entre d’altres.

SEGRE.COM