Visita a la Casa Canal i al Salt de Duran de Mollerussa en el marc de l'Any dels Llops 

15/02/2019

En el marc del projecte “L’any d’Els Llops” organitzat per la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer, el diumenge 17 de febrer tindrà lloc la primera de les sortides per visitar els entorns i pasiatges protagonistes de la novel·la de Francesc Puigpelat.

En aquesta ocasió Josep Maria Farré, del Centre Excursionista de Balaguer serà el coordinador de la sortida en què es visitarà la Casa Canal i el Salt de Duran a Mollerussa.

La Casa al canal d'Urgell, coneguda popularment com a Casa Canal, és un monument del municipi de Mollerussa inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És la seu de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell i acull també l'Espai Cultural del Canal d'Urgell. La proposta museística d’aquest centre va ser creada per l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté l’any 2003. El recorregut per les seves sales gira entorn a tres eixos temporals: el passat,el present i el futur. Per aquest mateix motiu la visita es divideix en tres parts. A la primera s'hi projecta un audiovisual, on es poden veure totes les terres regades pel canal. Seguidament es realitza un viatge en el temps mitjançant diverses escenografies en les que s'explica el abans, el durant i el després de la construcció del canal d'Urgell. Finalment s'assenyala en un mapa el recorregut del canal, explicant també algunes de les obres més importants que es van dur a terme, com el Túnel de Montclar, el Pont de Ferro d'Agramunt, la Trinxera de la Caserna, etc.

El Salt d'en Duran és un salt d'aigua d'uns 4,5 m. situat a la 3a sèquia del Canal d'Urgell a tocar de Mollerussa.

Està previst que la ruta a peu sigui d’uns 9 km (2 hores de durada). La sortida serà a les 9 del matí des de l’estació d’autobusos i l’arribada a Balaguer està prevista a les14:30 h.

En aquesta ocasió, l’organització posa a disposició dels usuaris que vulguin participar a la sortida, un autocar per al trasllat fins a Mollerussa. El preu d’aquesta sortida, incloent el trasllat i la visita guiada al Museu de la Casa Canal, és de 13 €.

Els interessats podeu apuntar-vos al Museu de la Noguera (Oficina de Turisme) de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20 h, i els diumenges de 10 a 14 h.
Infolleida