Àger aprova la primera norma que limita els pisos turístics de Lleida

25/10/2019

Només donarà quatre llicències a l'any i n'exigirà dos de residència per optar-hi

El municipi d'Àger ha aprovat aquest dimecres, en el ple del mes d'octubre, la primera normativa a Lleida que limita els habitatges d'ús turístic. L'ordenança fixa que el consistori no podrà donar més de quatre llicències a l'any, mentre que els propietaris o empreses només podran optar a un anual. Per poder registrar-ho, els propietaris hauran d'estar inscrits al padró municipal durant dos anys. El mateix passa amb les empreses, la seva seu social haurà de portar també dos anys a la localitat. L'alcaldessa Mireia Burguès ha assegurat que Àger té una trentena de pisos d'ús turístic i pocs de lloguer suposant, això, un obstacle a l'hora de trobar habitatge.

L'incompliment d'aquesta ordenança suposa sancions establint multes d'entre els 750 i els 3.000 euros. Respecte a les infraccions greus o molt greus, aquestes poden comportar l'eliminació del registre per un període d'entre un i dos anys.

Ocupació hotelera per Tots Sants

D'altra banda, els hotels de Lleida que obriran el pont de Tots Sants ja compten una ocupació d'entre el 80 i 90% de les places. La Federació d'Hostaleria espera que alguns establiments pengin el cartell de complet tenint en compte també que alguns del Pirineu estan tancats esperant l'inici de la temporada d'esquí. Pel que fa a les cases rurals, aquestes tenen ja una ocupació del 80%.

Diari Segre