Àger estrena una pàgina web turística per donar a conèixer els seus atractius i atraure visitants durant tot l’any

10/06/2022

Les rutes pel nucli antic de la vila inclouran una visita guiada a l’església parroquial de Sant Vicenç gràcies a un conveni amb el Bisbat de Lleida

L’Ajuntament d’Àger ha estrenat aquesta setmana una nova pàgina web turística amb la qual el consistori vol donar a conèixer tots els atractius que té el municipi i promocionar el turisme d’Àger durant tot l’any. La pàgina web, que es pot visitar a turismeager.cat, inclou totes les activitats d’aventura, culturals i en plena natura que es poden dur a terme als diferents pobles d’Àger i la seva rodalia.

 

La pàgina web dona a conèixer el gran ventall d’esports d’aventura que es poden fer, per terra, aigua i aire a Àger, com és el cas del vol en parapent, de l'escalada i les vies ferrades, o de les diferents activitats en caiac al Congost de Mont-rebei. En l'àmbit de la cultura, es destaca la Col·legiata de Sant Pere, el nucli històric, les esglésies, les ermites i les torres i les diferents visites guiades que es fan en aquests espais, així com els pobles i nuclis urbans d'Àger.

 

Entre els llocs d'interès cultural també es promocionen els espais imprescindibles per visitar, els itineraris a peu i les rutes en bicicleta, així com les diferents fonts que es troben repartides pel terme. A més a més, la pàgina web també ofereix una llista d’allotjaments, bars i restaurants de la zona i recull les activitats que es duen a terme al Parc Astronòmic del Montsec.

 

Visites guiades al nucli antic de la vila i a la col·legiata d'Àger

Coincidint amb aquesta nova entrada en funcionament de la web, l’Ajuntament d’Àger ha signat un conveni de col·laboració amb el Bisbat de Lleida a través del qual se cedirà la clau de l’església parroquial de Sant Vicenç al consistori per tal que aquest espai monumental pugui formar part de la ruta que actualment ofereix visites guiades al nucli antic de la vila d’Àger.

 

D’aquesta manera, d’ara endavant, les persones que reservin aquesta activitat, podran gaudir també d’una visita guiada a l’interior d’aquesta església, un nou atractiu “que dona encara més valor a l’oferta turística i cultural del municipi”, ha explicat l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

 

L'església de Sant Vicenç és la fusió de tres grans reformes: dues esglésies romàniques d'una sola planta del segle XI, Sant Vicenç i Sant Salvador, que es van fusionar al segle XIV i una tercera nau d'estil neoclàssic. Al seu interior s’hi poden trobar escultures de pedra policromades medievals, la làpida d'Arnau Mir de Tost, un sarcòfag tardo-romà datat entre els segles II i III i un orgue barroc.

 

Els horaris de les visites guiades es poden consultar i fer les reserves a través del web de l'Ajuntament a l'apartat ‘Descobreix’ o bé directament a reserves.ager.cat.

Infolleida