Àger prohibeix aparcar vehicles al centre i habilita tres pàrquings públics

22/05/2022

Aquesta mesura pretén ser un atractiu més per al turisme rural a la localitat

Àger vol convertir-se en un poble sense cotxes. El consistori prohibirà a partir del 27 de maig estacionar a qualsevol dels carrers de la localitat per promoure una nova mobilitat que substitueixi l’ús de cotxes per desplaçaments a peu. Per aconseguir-ho s’han habilitat tres espais públics com a pàrquings, dos al centre i un a l’entrada de la població, amb capacitat per a uns seixanta vehicles i que també serveix, per a les autocaravanes.

Així mateix, cal sumar-hi l’àrea d’estacionament que hi ha a la col·legiata de Sant Pere. L’alcaldessa, Mireia Burgués, va assegurar que la mesura també pretén afavorir el turisme rural i aprofitar així tots els serveis que ofereix la localitat. El consistori ha iniciat aquest any una prova pilot en la qual prohibeix aparcar al centre els caps de setmana i festius.

Ara, tenint en compte l’excel·lent resposta dels veïns i turistes, el veto a aparcar als carrers es fa extensiu a tota la setmana. La regidora de Turisme i Finances, Paula Maestre, va apuntar que la mesura ha de millorar la mobilitat al centre i “que els veïns puguin disfrutar de la tranquil·litat de passejar pels carrers sense por dels vehicles”. “És una aposta per fer d’Àger d’un lloc lliure de cotxes”, va dir.

La primera edil va apuntar que la prohibició d’aparcar al centre del poble es deu a l’augment en el nombre de visitants per la temporada estiuenca, en festius i vacances. “Fins ara els turistes aparcaven on podien i on volien”, va dir. Els nous aparcaments pretenen donar una solució a aquest problema de mobilitat i mantenir aquests espais de pàrquing permanents durant la resta de l’any.

El consistori també contempla sancions si s’incompleix la normativa local d’estacionament.

SEGRE.COM