Artesa de Segre acull el segon Noguera Recerca, premi comarcal de treballs de recerca de Batxillerat

21/03/2024

El 19 de març de 2024 va tenir lloc la segona edició del premi Noguera Recerca, a l’espai Cubbtural d’Artesa de Segre. El certamen, organitzat pel Centre de Recusos Pedagògics de la Noguera, va aplegar més de 240 estudiants, amb tots els alumnes de 1r de Batxillerat de la comarca de tots els centres que ofereixen aquesta etapa educativa que orienta els alumnes als estudis superiors.

 

Durant el matí, es van exposar un total de 14 treballs de recerca d’alumnes de 2n de Batxillerat, que s’adreçaven a l’alumnat de 1r curs que estan iniciant el disseny del seu propi projecte i així poder tenir orientacions i models d’exemple. Aquests 14 treballs presentats havien estat prèviament seleccionats pels equips docents dels centres educatius, i els cinc més ben valorats pel jurat expert i extern van obtenir un premi de 150€ concedit  pel Consell Comarcal, patrocinador de la jornada.

 

L’acte es va cloure amb una xerrada de la prestigiosa psicòloga Begoña Ibarrola, que va parlar als estudiants sobre la confiança en un mateix i la resiliència com a habilitats per tenir èxit personal.

 

Els ajuntaments de Bellcaire d’Urgell, Ponts i Balaguer van col·laborar estretament amb l’organització posant a disposició dels alumnes el servei de transport per poder-hi assistir, i la cessió de l’espai i els serveis tècnics en el cas de l’Ajuntament d’Artesa de Segre. Està previst que el proper curs aquesta jornada torni a Balaguer, i es desplaci a una nova localitat el 2026.

 

La valoració de l’acte per part dels estudiants ha estat molt positiva, ja que han pogut veure la presentació de treballs de diferents àmbits i han pogut escollir els que els resultaven més interessants.

 

El jurat va valorar positivament el gran talent dels estudiants que s’havien presentat, i el president del Consell Comarcal, Miquel Plensa va posar en valor el fet que diversos d’aquests projectes tenien relació directa amb la comarca de la Noguera.

 

 

Infolleida