Balaguer aprova una modificació puntual del planejament urbanístic 

01/12/2023

La Paeria de Balaguer ha començat el ple de novembre amb la lectura de la Declaració institucional amb motiu del 25N, Dia internacional per l’Eliminació de la violència vers les Dones.  

Després s’ha aprovat per unanimitat la desafectació d’ús i servei de set armes curtes del Cos de la Policia Local - Guàrdia Urbana, les quals han quedat obsoletes per la implantació del model Walther com a arma reglamentària. També s’han desafectat tres vehicles i una motocicleta de la Guàrdia Urbana.

El següent punt ha estat l’elecció dels representants civils del Consell General de l’Impic, que ha estat aprovat amb l’abstenció de la CUP-Amunt Balaguer.

Seguidament s’han portat a aprovació diverses sancions per tinença de gossos de raça considerada perillosa, sense llicència ni assegurança, o per passejar l’animal per la via pública sense morrió.

El següent punt ha estat l’aprovació de la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament urbanístic, per a fer un canvi de qualificació d’una parcel·la a la Miranda, que actualment s’usa com a aparcament, per a esdevenir zona d’equipament. L’objectiu principal d’aquest canvi és la implantació en aquest espai de la nova seu de l’Àrea Bàsica de la Noguera dels Agents Rurals, ubicada actualment al polígon industrial Campllong. Igualment i per compensar aquesta zona verda, se’n destinarà la zona propera al pavelló Molí de l’Esquerrà. També l’aparcament es compensarà en un altre espai. El punt s’ha aprovat amb el vot en contra de la CUP-Amunt Balaguer.

Finalment, el grup municipal Junts per Balaguer ha presentat una moció sobre el finançament dels ens locals, amb punts com la petició d’una reforma estructural del finançament que asseguri el compliment del principi de suficiència financera, impulsar una taula de negociació per a establir les bases d’un nou finançament local, aconseguir un repartiment més equitatiu dels tributs i els ingressos, i instar el govern a derogar la LRSAL. També el grup municipal de la CUP-Amunt Balaguer ha presentat una moció, en aquest cas per sol·licitar la retirada del projecte de la planta de biogàs del camp a la Sentiu de Sió.

Pel que fa als assumptes d’urgència, s’ha aprovat per unanimitat la revisió dels preus del transport col·lectiu urbà.


Infolleida