Balaguer prepara l'entrada d'estiu amb interessants ofertes turístiques 

26/06/2018

Un cop presentades les millores turístiques fetes a la ciutat, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme ha organitzat, novament, unes visites guiades gratuïtes per tal de donar a conèixer la ciutat a tots aquells visitants o turistes que estiuegen per la zona.

 

Aquestes visites, anomenades Un tast de Balaguer, tindran lloc tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost, a partir de les 10 del matí i es visitaran les muralles i l’església de Santa Maria i després es baixarà al Centre Històric, on s’acabarà fent la visita al mercat setmanal, un dels mercats més importants i amb més història de les nostres terres.

Les visites, a les quals no cal inscriure’s, sortiran des de davant l’ajuntament i s’aconsella dur calçat còmode, aigua i barret.

 

Aprofitant que s’ha donat a la ciutat la menció de Vila Florida, es podrà també visitar el carrer dels Teixidors que es troba dins l’antic Barri Jueu, com a carrer immers en aquesta menció.

 

També des del Museu de la Noguera, s’oferiran unes visites guiades a càrrec de la Maria Bullfarines, dos dissabtes del mes de juliol i dos del mes d’agost.

 

Enguany  i com a novetat, s’obrirà al públic cada primer diumenge de mes, el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses (d’11 h a 14 h) amb visites guiades a les 11 h , a les 12 h i a les 13 h.

Amb aquesta acció es pretén donar a conèixer aquesta peça arquitectònica tan valuosa i atansar-laa la ciutadania.

També es vol posar en relleu totes les millores que s’hi han dut a terme darrerament.

 

A partir del dia 1 de juliol tots els monuments romandran oberts cada dia, exceptuant els dilluns, en horari de matí i tarda.

El nou punt d’informació de Santa Maria ja estarà operatiu, amb el seu horari d’estiu  i s’hi podrà admirar el fabulós vídeo promocional de l’església de Santa Maria que s’ha preparat per tal de poder-lo anar passant.

Aquest vídeo està en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

Amb aquestes accions s’hi aniran sumant les diferents activitats que a nivell particular es puguin organitzar durant l’estiu, com per exemple les visites guiades al vespre, tots els dissabtes també dels mesos de juny, juliol, agost i setembre.

 

Recordar també que la resta de regidories de l’Ajuntament de Balaguer, com ara Esports o Joventut han preparat un important ventall d’activitats diverses, en diferents franges horàries, per tal de cobrir les necessitats dels públics assistents.

 

Per altra part,  Balaguer exerceix de capital de comarca i com a tal també promocionarà la riquesa no tan sols arquitectònica sinó també paisatgística del nostre entorn com un recurs turístic més que cal posar en relleu, en els diferents punts d’informació del visitant.

A més a més, enguany la confederació  TURALCAT  presentarà unes activitats  (visites, tallers, etc.) incloses en el projecte MENJA'T LA NOGUERA que els balaguerins i els turistes que visitin la comarca podran fer al llarg dels propers mesos de juliol i agost, reservant-les a través del portal www.catalunyaural.cat

Infolleida