Comencen les obres de millora de la carretera de Linyola a Bellcaire d'Urgell

26/09/2018

Està previst que les obres puguin durar més d'un any i, que en algun moment puntual s'hagi d'habilitar un pas alternatiu de la via

Després de diferents retards, finalment aquesta setmana han començat les obres de millora de la carretera que uneix Linyola i Bellcaire d'Urgell (LP-3322). Els treballs en aquesta via de gairebé 5 quilòmetres consistiran a renovar la calçada, que serà de 10 metres d'ample amb dos carrils de circulació i dos vorals. Puntualment també se'n modificarà el traçat per suavitzar alguns revolts perillosos tot i que en aquests moments la primera actuació se centra a renovar la xarxa hidràulica que passa per sota la via, aprofitant el final de la campanya de regs. Està previst que les obres puguin durar més d'un any i, que en algun moment puntual s'hagi d'habilitar un pas alternatiu de la via.

Mases ha aprofitat l'inici de les obres per plantejar la creació d'un carril bici que uneixi les dues poblacions. L'objectiu és canviar els hàbits de mobilitat de les persones i que, a banda dels nuclis urbans, els desplaçaments en trajectes menors a 20 o 30 quilòmetres es puguin plantejar de manera diferent.

Tot i reconèixer que es tracta d'un projecte difícil, el consistori demana que la proposta es tingui en consideració i defensa pugui ser l'inici d'un pla pilot que, més enllà del turisme i l'oci, plantejo una alternativa a la mobilitat.

Anna Berga