El Centre d'Interpretació de l'Or organitza l'activitat "A l'estiu l'or el busquem al riu"

26/06/2019

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer organitza durant els mesos de juliol i agost  l’activitat “A l’estiu l’or el busquem al riu”, una proposta única, emocionant i molt divertida  que convida els visitants, tan grans com petits, a viure durant una estona com els autèntics buscadors d’or del Segre.

 

L’activitat, que té una durada aproximada de dues hores, consta d’un taller d’iniciació a la recerca artesanal d’or amb l’àbac, a la llera del riu Segre, envoltats d’un entorn incomparable. El punt de trobada és el Centre d'Interpretació per recollir el material necessari: pic, pala, cubell, sedàs i l’àbac. Tot seguit, es baixa a la llera del riu on, els nous buscadors d’or, descobreixen la història de l'explotació d'aquest metall al riu Segre i aprenen la tècnica manual per poder-lo extreure.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de l’àbac d’on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que al final de l’activitat tothom s’endú a casa com a premi a l’esforç i la feina feta.

 

Les visites, que s’adrecen a tot tipus de públic, sobretot el familiar, es realitzen els dimecres a les 11 h i els dissabtes a les 18 h al  preu de 8 € els adults i 5 € els menors de 16 anys, prèvia reserva.

 

Si és necessita més informació només cal consultar el web www.museucn.com o adreçar-se al telèfon 973 448 668 o bé al correu electrònic [email protected].

Infolleida