El Govern impulsa la millora del camí d'Àger a Corçà, que dona accés a la Pertusa i al congost de Mont-rebei

09/03/2023

L’obra consistirà en el condicionament del camí, de 7 quilòmetres de longitud, que enllaça el nucli de Corçà, a Àger, amb la C-12

El Govern ha impulsat la millora del camí que dona accés als nuclis d’Agulló i Corçà i que enllaça amb la C-12, un dels més transitats del municipi d’Àger i un dels accessos a la mare de Déu de la Pertusa i al congost de Mont-rebei. Aquesta actuació, que permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn, consistirà en el condicionament del camí, que té una longitud de 7 quilòmetres. Els treballs compten amb un pressupost de 275.000 euros, estan cofinançats pels Departaments de Territori i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i s’executaran durant aquesta primavera.

 

Territori ha impulsat la redacció del projecte i l’execució de l’obra, que respon a una petició del municipi per a facilitar la mobilitat, el desenvolupament econòmic i la seguretat en la circulació. El camí on s’actuarà és una important via de connexió per a les persones residents en aquesta zona de muntanya de la Noguera, per als seus desplaçaments quotidians i també per accedir a les finques agrícoles. Així mateix, dona accés a l’ermita de la Pertusa, el congost de Mont-rebei i el pantà de Corçà, punts d’atracció turística.

 

Els treballs que s’impulsen consistiran en la regularització i reparació de l’esplanada, la millora del paviment del camí, l’adequació dels elements de drenatge, la neteja i perfilat de cunetes, i la millora de la senyalització vertical i horitzontal.

 

Accés des de Sant Esteve de la Sarga

 

En paral·lel, amb la voluntat de contribuir a la millora de les connexions a les zones de muntanya, el Departament de Territori està analitzant conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga l’estat de la xarxa de camins del municipi i les possibilitats de millora.

 

Diverses subvencions atorgades pel Departament han servit des de 2020 per a l’arranjament dels camins de Sant Esteve de la Sarga a Alsamora i de Sant Esteve de la Sarga a Castissent i del camí de Moror a Castissent i per a la monitorització de l’estabilitat del vessant de l’Alzina.

 

Infolleida