El Parc Astronòmic del Montsec torna a l’activitat

18/12/2020

Coincidint amb la reobertura del Parc Astronòmic del Montsec, tancat des de fa mesos, el dilluns es durà a terme una sessió especial per la conjunció de Júpiter i Saturn, una activitat que comptarà amb una sessió explicativa al planetari i l'observació mitjançant una projecció del fenomen 

Després de mesos tancat, el Parc Astronòmic del Montsec torna, aquest cap de setmana, a l’activitat. L’espai reprèn l’activitat amb l'aplicació de totes les mesures de seguretat i prevenció i amb visites particulars del 18 al 23 i del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 7 al 10 de gener. 

A més a més, el proper dilluns es durà a terme una sessió especial per la conjunció de Júpiter i Saturn, que es veuran extraordinàriament junts en el cel ja que la darrera vegada que es van poder veure fa ja 400 anys. Aquesta activitat comptarà amb una sessió explicativa al planetari i l’observació es farà mitjançant una projecció del fenomen per tal d’evitar el contacte amb els aparells. 

Cal tenir en compte, per altra banda, que enguany, el Parc Astronòmic del Montsec ha estat el guanyador del premi Starlight 2020 en la categoria d’Educació i Difusió de l’astronomia i el cel fosc. 

Ariadna Sánchez