El Patronat de Turisme preveu una alta ocupació turística de cara a les festes de Nadal

23/12/2017

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic òptim al Pirineu de Lleida per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, que podria situar-se en una mitjana d’ocupació del 75 % a partir del dia de Sant Esteve i fins al diumenge 7 de gener. La millor ocupació es produirà de cara a la celebració del Cap d’Any, entre el 30 de desembre i el 2 de gener, quan s’arribarà a fregar la plena ocupació a la major part dels establiments d’allotjament turístic del Pirineu. Des de Sant Esteve fins al 29 de desembre l’ocupació també serà bona, mentre que la setmana de Reis, del 3 al 7 de gener, el nivell d’ocupació serà inferior. El Patronat estima que durant aquestes festes de Nadal més de 100.000 turistes visitaran les comarques de Lleida i s’hi duran a terme unes 250.000 pernoctacions, principalment  a causa de les bones condicions que en termes generals ofereixen els diferents centres d’hivern del Pirineu. Les estacions d’esquí podrien vendre per  al voltant d’uns 250.000 forfets. Cal recordar que l’inici d’aquesta temporada d’esquí està resultant força positiu. La campanya es va poder encetar el 18 de novembre i pel pont de la Puríssima es va assolir una ocupació mitjana d’entre el 80 i el 85 % i es van vendre 97.000 forfets, la segona millor dada registrada per aquest període festiu.

Durant aquest període de 13 dies festius el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que visitaran les comarques de Lleida més de 100.000 turistes, que faran unes 250.000 pernoctacions entre hotels, turisme rural, apartaments i els càmpings que resten oberts al públic a l’hivern amb oferta de bungalous, tot i que també hi ha demanda per aquestes dates en les places d’acampada i caravanes. El nombre de segones residències no és quantificat i per aquestes dates també tindran una ocupació força alta. Així mateix, el Patronat calcula que el conjunt de les 11 estacions d’esquí vendran durant aquestes festes de Nadal al voltant dels 250.000 forfets.

 

Els turistes que es desplacen en aquest període a les comarques del Pirineu de Lleida ho fan  atrets majoritàriament per l'esquí i les activitats relacionades amb la neu, si bé és cert que cada vegada són més els que també opten per passar uns dies de vacances en un entorn paisatgístic únic tot gaudint de la natura, la muntanya i l'entorn rural, a més del turisme cultural i la gastronomia tant a les comarques del Pirineu com en el conjunt de les Terres de Lleida.

Infolleida