Els municipis turístics, afectats per les noves mesures 

31/10/2020

La manca de turistes, provocada per les noves mesures adoptades pel govern per frenar la propagació de la Covid-19, ha deixat imatges atípiques en municipis turístics, com Penelles, amb carrers buits, persianes dels bars baixades i allotjaments turístics amb poca ocupació

Un cap de setmana qualsevols, els carrers de Penelles estarien plens de gent visitant els murals de la vila ara, però, la imatge és ben diferent. Les noves mesures adoptades pel govern per tal d’aturar la propagació de la Covid-19, han deixat els carrers buits, les persianes dels bars baixades i els allotjaments turístics amb el cartell de disponible. En municipis com Penelles, on la mitjana de visitants els cap de setmana supera el centenar, l’aturada del turisme suposa greus pèrdues econòmiques pels negocis de la vila. 

 

La imatge de carrers buits es repeteix en molts municipis i equipaments turístics, com és el cas de Montsonís on s’havien adoptat diferents mesures així com adaptat els seus espectacles, com és el cas de les visites nocturnes teatralitzades. Les noves mesures han afectat, també, equipaments turístics molt concorreguts, com és el cas del Parc Astronòmic del Montsec que, des d’aquest cap de setmana, ha tancat les portes, obrint només entre setmana per a visites escolars.

Ariadna Sánchez