Inici de les actuacions de senyalització de les quatre rutes de senderisme que uneixen 16 municipis de la Noguera Baixa

13/12/2022

Unes actuacions centrades en consolidar l’eix ‘Paisatges de Ponent’ com a destí turístic a partir del reconeixement del seu patrimoni cultural i natural

Han començat les diferents actuacions de senyalització de quatre rutes de senderisme dins de l’àmbit d’actuació del projecte ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica, i que engloba la ruta ‘Paisatges de la Noguera Baixa’.

Es tracta d’una actuació cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i per tots els ajuntaments per on passen les rutes, amb un import d’adjudicació de 362.032,00 €.

La senyalització de les rutes de senderisme, uneix els 16 municipis de la zona sud de la comarca, coneguda com la Noguera Baixa. Aquests municipis són: Albesa, Algerri, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu, i Vallfogona de Balaguer.

Amb aquesta actuació s’instal·laran senyals direccionals per tal de guiar el senderista; senyals informatius per donar informació general de les rutes senyalitzades; senyals interpretatius per a descriure els punts d’interès de la ruta (patrimonial, material o immaterial, o els valors naturals); senyals panoràmics per a identificar els topònims del territori a través d’una fotografia o il·lustració; senyals indicatius o identificadors per tal d’indicar el lloc on s’instal·len, i senyals normatius per a comunicar normes, recomanacions i/o prohibicions.

Les actuacions estan centrades en consolidar l’eix ‘Paisatges de Ponent’ com a destí turístic a partir del reconeixement del seu patrimoni cultural i natural, mitjançant un model de gestió unificat que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori.
Infolleida