Junts per Catalunya reforça el compromís per combatre el despoblament de la Noguera en una reunió estratègica amb lideratges municipals

28/11/2023

La trobada s’emmarca dins d’un cicle de 43 sessions d’estratègia que es duran a terme a totes les comarques de Catalunya

Junts per Catalunya ha congregat avui una destacada representació de càrrecs electes de la Noguera en una intensa jornada de treball a la ciutat de Balaguer. Aquest esdeveniment forma part d'una sèrie de 43 sessions estratègiques planificades, amb l'objectiu de coordinar l'acció política dels càrrecs electes i abordar els reptes més importants del país. En total, es duran a terme 43 trobades durant els pròxims mesos a totes les comarques.

A la reunió hi han participat alcaldes, regidors i caps de llista de 20 municipis de la comarca de la Noguera. La jornada ha comptat amb el secretari general Jordi Turull; el responsable de Política Municipal i Territori, David Saldoni; les diputades al Parlament de Catalunya, Anna Feliu i Jeannine Abella; el diputat al Congrés, Isidre Gavin; el diputat provincial i president comarcal, Marc Solanes; el president de la Vegueria, Eloi Bergós; i Gemma Trilla, cap de llista a Balaguer.

L’objectiu d’aquesta trobada és preparar de forma conjunta l’acció política de Junts al territori, abordant les necessitats de la comarca en general i de cadascun dels municipis en particular i crear mecanismes de coordinació entre les diferents institucions per tal d’aconseguir tirar endavant iniciatives polítiques que donin resposta a aquestes prioritats.

Durant la sessió de treball d’avui, s’han abordat qüestions com la regulació urbanística rústica, l’equilibri territorial, la despoblació i el repoblament, la gestió de l’aigua, l’acompanyament a la gent gran i el suport a la pagesia.

La propera sessió de treball se celebrarà el 29 de novembre a la comarca del Tarragonès.

Infolleida