La 3a Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell obre el calendari de marxes a Ponent

25/09/2019

Se celebrarà el dia 29 de setembre en les distàncies de 20 i 11 km i és de caire no competitiva

La vicepresidenta segona de la Diputació Estefania Rufach ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 3a Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell que se celebrarà el dia 29 de setembre sota la organització del Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU) en les distàncies d’11 i 20 km. La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Montfort; el regidor d’Esports, Jofre de Juan; i el representant del CEBU, Antonio Tenorio.

 

Aquesta marxa és la que obre el cicle de tardor de les marxes de Ponent, Marxa.cat i està pensada per promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivar uns hàbits de vida saludables i afavorir el coneixement i respecte de l’entorn.

 

La prova modifica els recorreguts i enguany té dues distàncies, una de 20 Km. i l’altra d’11 km, sense dificultat tècnica amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament, que transcorre per un paisatge de conreus, canals, trinxeres i sèquies. 

 

La marxa està organitzada pel Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire. La sortida està prevista a les 9.00 hores des del poliesportiu municipal.

 

Durant la seva intervenció, Estefania Rufach ha volgut destacar la complicitat que existeix entre l’entitat organitzadora i l’Ajuntament per tirar endavant aquesta tercera edició de la prova, un fet que posa en valor l’interès que hi ha en la pràctica totalitat dels municipis de les comarques de Lleida de ser molt actius en l’organització d’activitats per tal de dinamitzar els ens locals.

 

De la seva banda, Jaume Montfort ha explicat que aquesta serà la primera edició que la marxa passarà per la Serra d’Almenara en un recorregut que transitarà pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita, i en el que es podrà gaudir d’un espai natural declarat, que té una fauna i una botànica molt concreta com el mateix esparver cendrós que s’estableix en aquesta zona durant la primavera i l’estiu, i que permetrà descobrir la zona del Montsec i la plana.

 

La marxa no té caràcter competitiu i està oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes. En aquest sentit, des de l’organització Antonio Tenorio reclama sensibilitat i respecte per la terra, el paisatge i a l’entorn privilegiat de la Serra d’Almenara, tenint en compte que en el recorregut previ que han fet aquests dies s’han trobat que hi havia molta brutícia i gran quantitat de material de rebuig.

 

Hores d’ara hi ha 140 inscrits i es preveu que aquesta xifra arribi als 200.

Infolleida