La comarca de la Noguera participarà a la 7a edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ que torna els dies 1 i 2 d’octubre al territori

09/09/2022

La comarca de la Noguera participarà a la 7a edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que es farà els dies 1 i 2 d’octubre, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes als pagesos i pageses de Catalunya. La Noguera participa en aquesta festa amb una oferta pròpia de 5 explotacions agroalimentàries, 4 restaurants amb menús amb productes de proximitat i diverses activitats complementàries.

 

Aquesta festa es fa per tot Catalunya, i a la demarcació de Lleida hi participen 36 explotacions, gairebé 40 restaurants de proximitat, 23 allotjaments rurals i una vintena d’activitats complementàries. 

 

Una de les novetats d’aquesta edició de Benvinguts a Pagès La Festa és l’ampliació del nombre de rutes d’un dia o bé de cap de setmana que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni fer més fàcils les visites. A la demarcació de Lleida s’han preparat les rutes Les propostes delicioses del Segrià i la Noguera, Productes i paisatges de muntanya als Pirineus, L’oleoturisme de les Garrigues i el Segrià, i Les varietats locals de l’Urgell i la Segarra. Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Els detalls dels itineraris també es poden consultar a través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat.

 

En aquesta mateixa web es poden fer les reserves prèvies per poder participar al Benviguts a Pagès, especialment a les visites guiades a les instal·lacions.

 

Benvinguts a Pagès ofereix a la ciutadania l’oportunitat de conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem cada dia i descobrir els processos d’elaboració dels productes de temporada i proximitat. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos i pageses en una oportunitat per fidelitzar nous clients. Poder conèixer l’origen dels aliments facilita una millor alimentació i, de retruc, suposa millorar la nostra salut.

 

Infolleida