La Diputació de Lleida dona suport a la 2a Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell

13/09/2018

El Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, organitzen la Marxa de l’Esparver Cendrós que tindrà lloc el 16 de setembre de 2018, amb sortida prevista a les 9h des del poliesportiu municipal. Aquesta es la segona edició. La marxa no té caràcter competitiu i està oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes.

 

Aquesta marxa és la primera que s’organitza a la demarcació després de l’estiu i està inclosa en el projecte de marxes saludables de Ponent, Marxa.cat i, per tant, respon als objectius següents: promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivar uns hàbits de vida saludables i afavorir el coneixement i respecte de l’entorn.

 

La prova modifica els recorreguts i enguany té dues distàncies, una de 19 Km. i l’altra d’ 11 Km., sense dificultat tècnica, que transcorre pel terme de Bellcaire d’Urgell i part de Vallfogona de Balaguer caracteritzat per un paisatge de conreus, canals i sèquies.  Els dos recorreguts són amb sortida i arribada al Poliesportiu municipal.

 

Les inscripcions continuen obertes des del 15 d’agost fins al 15 de Setembre o quan s’arribi als 400 participants amb un preu de 10€.

 

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputacio de Lleida amb la participació del diputat Josep Ibarz, l’alcalde de Bellcaire d’Urgell, Jaume Monfort, i la presidenta del Club Centre Excursionista, Alicia Jordan.  

 

El diputat Ibarz ha felicitat els organitzadors de la marxa i ha posat en valor que es decidís per posar el nom a la marxa d’una au protegida de la fama salvatge autòctona com es l’esparver cendrós. Així mateix, l’alcalde de Bellcaire ha explicat que en Francesc Infante és qui ha dissenyat el cartell de la marxa destacant la imatge d’aquesta espècie.

 

El club CEBU és un centre excursionista molt jove, però que ja compta actualment amb 120 socis i molt arrelada a la vida esportiva de Bellcaire d’Urgell. 

Infolleida