Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida seran visitades aquest estiu per uns 610.000 turistes que faran 1.750.000 pernoctacions

21/06/2018

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un bon comportament turístic aquest estiu al Pirineu i a les zones turístiques de les Terres de Lleida, tant pel que fa al nombre de viatgers com de pernoctacions i de turisme estranger en els diferents subsectors d’allotjament turístic. El Patronat espera poder consolidar els creixements que ha experimentat el sector turístic de la demarcació de Lleida en els darrers 5 anys durant la temporada d’estiu fins a situar-se l’any 2017 per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi. Tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents subsectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, com ara turisme rural, hoteleria i càmping, preveuen poder repetir els bons resultats de l’any passat, cosa que representaria arribar a la xifra de 610.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions durant el període d’estiu. Per la seva banda, el turisme actiu podria mantenir un creixement quant a les activitats entre un 3 i un 5 % més que l’any passat per les bones condicions que presenta la temporada.

Aquest primer cap de setmana d’estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, es preveu que tingui una ocupació turística alta, que se situarà entre el 70 i 80 %  de mitjana en les diferents modalitats d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, principalment a les zones del Pirineu. Algunes localitats on se celebren la festa del foc del solstici d’estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros a diferents municipis de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran el nivell d’ocupació es preveu que sigui superior, fins arribar en alguns casos a la plena ocupació com és el cas de la Vall de Boí. L’arribada de la calor coincidint amb l’inici de l’estiu i el començament de les vacances escolars afavorirà l’arribada dels primers turistes a la demarcació de Lleida aquest estiu.

La mitjana d’estada dels turistes que visiten les comarques de Lleida durant els mesos d’estiu varia d’acord amb la tipologia d’establiment. Els viatgers que es van allotjar en establiments d’hoteleria l’any 2017 van registrar una mitjana de 2,2 nits. Els que es van hostatjar en establiments de turisme rural van fer una estada mitjana de 3,12 nits. En tercer lloc es van situar els que es van instal·lar en apartaments turístics, que van fer una estada mitjana de 3,94 nits, i finalment els que van escollir el càmping són els que més dies s’hi van estar. En concret, els allotjats en la modalitat de càmping van tenir una estada mitjana durant els mesos d’estiu de 2017 de 4,13 nits per turista.

Infolleida. FOTO: Càmping La Noguera