Lleida i Osca preveuen regular en un any Mont-rebei i evitar massificacions

31/07/2019

Catalunya i Aragó han acordat aquest dimarts avançar en l'aprovació d'un full de ruta conjunt que serveixi per definir l'ordenació de l'ús públic i de les activitats turístiques al congost de Mont-rebei

Hauran d'acabar les vacances d'estiu perquè Catalunya i Aragó comencin a treballar conjuntament per a l'ordenació de l'ús públic i les activitats turístiques a l'entorn privilegiat del Congost de Mont-Rebei. Això sí, la voluntat de totes les administracions és clara. Partint dels ajuntaments i passant per consells comarcals i les dues diputacions, fins arribar als Governs d'Aragó i Catalunya volen evitar morir d'èxit davant de l'augment de visitants. En tactar-se d'un espai transfronterer, és obligat posar-se d'acord. Aquest dimarts a Lleida han acordat crear una comissió permanent de coordinació i seguiment integrada per representants de tots dos costats. A partir d'un informe tècnic es començaran a fer propostes conjuntes com ara establir un aforament limitat.



La primera reunió d'aquesta nova comissió serà a principis de setembre i treballarà perquè quan abans millor hi hagi un document consensuat. La manca de regulació de l'ús públic, a més, impedeix un aprofitament sostenible de l'espai per part de les iniciatives locals, comporta que uns usos perjudiquin els altres i genera un marc d'inseguretat jurídica de cara a possibles inversions.
Xavi Bosch (Lleida TV)