Montgai inicia un agermanament amb el municipi bretó de Skaer

14/04/2023

L’Ajuntament de Montgai ha iniciat un agermanament amb el municipi bretó de Skaer.

 

Scaër (en bretó Skaer) és un municipi de la regió de la Bretanya, departament de Finisterre, en el districte de Quimper. Te una població d’uns 5.354 habitants.

 

Aquest divendres 14 una delegació bretona de 10 persones encapçalada pel seu alcalde el Sr. Juan-Yves Le Bugg i el president del Comitè d‘Agermanament de Skaer, el Sr. Didier Le Blanc , visitaran Montgai i Butsènit, així com també altres indrets de la zona per conèixer el atractius turístics, cultura, educatius  i econòmics per poder tirar endavant projectes de col·laboració entre les 2 municipis.

 

Amb aquest motiu aquest mateix divendres 14 visitaran les trinxeres d’Els Tossals, degut al gran interès per la Memòria Democràtica que existeix a França.

 

El dissabte 15 visitaran els tallers de maquinària agrícola del Group Gili de Montgai, i posteriorment aniran a Balaguer pel seu potencial turístic i cultural, acabant el dia passant per Sant Llorenç de Montgai, pel tema de l’escalada i Penelles per conèixer l’art urbà.

 

El diumenge 16, participaran a la Fira Net del sabó i la cosmètica Natural i també a la Marxa del Baix Sió, a la tarda visitaran el nucli de Butsènit per veure les pintura barroques.

 

El dilluns 17 a les 10 es farà l’acte oficial d’Agermanament entre Skaer i Montgai, anant posteriorment a l’institut Ribera del Sió d’ Agramunt, on s’estudiarà els possibilitats per intercanvi d’alumnat entre aquest institut i el Lycèe de Saker, així com visitant la Xocolateria de Torrons Vicens i altres atractius turístics de la població.

Infolleida