Museïtzació de la sala subterrània del Castell Formós

08/02/2023

Aquesta setmana s’han acabat les obres de museïtzació de la sala subterrània del Castell Formós de Balaguer, una actuació que s’ha centrat en la neteja de murs i paviments. També s’ha previst projectar un audiovisual orientat a proporcionar al visitant una experiència activa i emotiva, per mitjà d’una projecció de vídeo damunt una paret de pedra, que atorga una nova perspectiva oferint sensació de moviment i una qualitat de personificació

Amb l’objectiu de conservar l’espai i les estructures antigues de la sala subterrània del Castell Formós de Balaguer, s’han dut a terme les obres de museïtzació d’aquest espai, protegint-lo, així, com un valor patrimonial i dotant-lo de singularitat. L’adequació de l’espai s’ha centrat en la neteja de murs i paviments.

 

També està previst projectar l’audiovisual “Savi(e)s i Guerrers. Castells i poder”, basat en el poder al llarg de l’edat mitjana en aquests territoris, des de l’arribada de les tropes araboberbers al segle VIII, fins a la fi del Comtat d’Urgell al 1413. 

 

L’actuació ha estat inclosa al projecte “Paisatges de Ponent”, cofinançada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de balaguer i els fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 37.497€. 

Ariadna Sanchez Ber