Noves visites guiades a Balaguer

27/06/2019

Balaguer ha preparat per aquest estiu noves visites guiades gratuïtes sota el paraigua d'Un tast de Balaguer. Enguany es centraran a l'Església de Santa Maria, amb l'opció de pujar al campanar del Moro i visitar el nou Espai Portolà

A banda de les moltes activitats que la ciutat de Balaguer, a través de les diferents regidories, com la d’esports o joventut, han preparat per gaudir d’un estiu diferent, la de turisme també té enllestida la nova temporada de vacances que ja és a punt de començar.

 

De fet, a partir de l’1 de juliol s’amplien els horaris d’obertura de tots els monuments que passaran d’obrir-se només en dissabtes, diumenges i festius, a obrir-se cada dia en horari de matí i tarda.

 

El Monestir de les Franqueses seguirà oferint les visites guiades a les 11h, a les 12 h, i a les 13 h, el primer diumenge de mes, com ja es va fent durant tot l’any, per tal de donar-lo a conèixer i promocionar-lo com una gran peça valuosa més de l'important patrimoni de la ciutat.

 

A més, enguany presenta novament la proposta musical Juliol de Música i Poesia, amb la VIII ena edició, amb uns concerts que tindran lloc els diumenges per la tarda, al mateix monestir.

 

Aquest estiu es presentarà una nova visita guiada gratuïta sota el paraigua d''Un tast de Balaguer', que aquest cop es centralitzarà en fer una visita a l’església de Santa Maria amb l’opció de pujar al campanar del Moro, visionar el vídeo promocional del monument i conèixer el nou espai Portolà ubicat al primer pis de l’edifici annex, on hi ha ubicat el nou punt d’informació turística.

S’acabarà la visita fent una passejada per la muralla.

 

Aquesta visita tindrà lloc tots els diumenges de juliol i agost i començarà davant el punt d’informació de Santa Maria a les 11 del matí, amb una durada aproximada de dues hores.

 

Pel que fa al Centre d’Interpretació de l’Or, també organitza diferents visites guiades i paquets turístics que conviden els visitants a aprendre a buscar or al riu.

 

Al Museu de la Noguera s'ofereix l'exposició permanent i a més durant l'estiu a la sala d'exposicions temporals la mostra “La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis.” Es tracta d'una exposició de l’únic jaciment arqueològic lacustre de la Península Ibèrica.

 

La voluntat de la Paeria amb totes aquestes propostes és oferir una experiència turística excepcional al visitant de la ciutat i aconseguir el seu retorn.

 

A banda de les propostes organitzades directament des de la Paeria, segueixen també oferint-se iniciatives privades com les de “Viu l’oest” que els dissabtes per la tarda, a partir de les 19.30 h, organitza tours per la ciutat, amb entrada inversa, sortint de davant la Paeria, així com també “La llavor, vida i salut”, que cada tercer diumenge de mes, durant el matí ,ofereix una passejada meditativa per la Bultra fins al monestir de les Franqueses, amb una aportació voluntària.

 

A més, per als peregrins que fam el camí de Sant Jaume, la ciutat ofereix un alberg digne de ser visitat, al bell mig del centre històric, a la que fou la casa de la Teresa Pàmies.

 

Tota la informació turística de la ciutat es pot trobar al web municipal de turisme balaguer.cat/turisme, així com als dos punts d'informació de la ciutat, ubicats a l'oficina de turisme del Museu de la Noguera i a l'oficina de l'Espai Portolà, a l'edifici annex a l'Església de Santa Maria.

 

Les visites turístiques organitzades des de la Paeria són gratuïtes i es poden realitzar sense reserva prèvia, tot i que en cas de grups organitzats o nombrosos es demana concertar cita prèvia amb l'oficina de turisme, al telèfon 973 44 51 94.

Infolleida