Problemàtica a Corçà per la construcció d'un pàrquing

07/09/2020

L’ajuntament d’Àger vol construir un pàrquing amb una caseta informativa al costat del poble d’Àger per tal de controlar la massificació de turismes que accedeixen al pantà de Canelles, això ha provocat la queixa veïnal que creuen que col·locar un pàrquing al costat de la vila només traslladaria la problemàtica d’un lloc a un altre

Ple a vessar, amb aquesta situació es troba cada dia el pàrquing que dona accés al pantà de Canelles, a la Noguera, i això provoca que el poble de Corçà situat a dos quilòmetres, i on hi viuen entre 10 i 40 veïns, depenent de l’època de l’any, hagin de suportat un trànsit desmesurat. Asseguren que poden arribar a passar 200 cotxes diaris, creant situacions caòtiques i sense respectar l’entorn. Per tal de regular l’accés, l’ajuntament va proposar construir un pàrquing al costat del poble amb una caseta informativa. Els veïns i veïnes creuen que aquesta opció només traslladaria la problemàtica al costat de la vila. És per això que han plantejat al consistori cinc alternatives. 


Des de l’ajuntament estan estudiant les propostes i justifiquen el projecte inicial ja què és el punt on conflueixen els camins que porten cap al pantà i també el que dona accés a Mont-rebei. Estan disposata a buscar la millor solució per a tots. 


Sigui quina sigui la decisió final, l’ajuntament va contrarellotge, donat que la subvenció que permetria l’actuació expira aquest any, sense opció a demanar-la pel 2021.

Ricard Gómez Puig