Recuperació i adequació dels Trullets d’Algerri com a reclam turístic i patrimonial

22/06/2022

Una actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Algerri amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 34.472,05 €

Amb el suport de la Diputació de Lleida, Algerri ha finalitzat el projecte de recuperació i adequació dels Trullets, una actuació, que ha de servir com un reclam turístic important per al municipi i les comarques del Pla de Lleida, així com un element rellevant dins de l’oferta patrimonial.

 

Els Trullets d’Algerri és un dels conjunts més interessants de l’arquitectura popular de les comarques del Pla de Lleida. De construccions per emmagatzemar el vi se’n poden trobar a molts pobles del país, però amb un nombre tan elevat d’elements i tan ben conservats són pocs.

 

La seva recuperació i posada en valor ha de servir com un reclam turístic important per al municipi, i un element rellevant dins de l’oferta patrimonial del territori de la Noguera Baixa, i de l’Espai Natural Protegit dels Secans de la Noguera.

 

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament d’Algerri vol recuperar i posar en valor la regeneració paisatgística d’aquest entorn i alhora generar un impuls en l’economia del poble i en la millora de l’autoestima de la pròpia població d’Algerri envers el seu patrimoni i territori.

 

L’actuació ha consistit en la neteja interior i exterior dels trullets, realitzant una desbrossada de tot el conjunt aplicant-hi els tractaments necessaris, i la neteja superficial de cada element i el seu entorn, eliminant l’acumulació de sediments i altres materials que ha provocat la creació d’irregularitats en el seu entorn. També s’ha anivellat el terreny allà on s’ha cregut necessari.

 

Al mateix temps, també s’ha dut a terme la infraestructura necessària per tal de millorar l’accés de la visita, col·locant baranes i escales on sigui necessari, sempre pensant en la seguretat de l’usuari.

 

Aquesta actuació es troba cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Algerri, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’, amb un import d’adjudicació de 34.472,05 €.

 

Infolleida