Sant Llorenç de Montgai limita l’aparcament al nucli urbà 

08/08/2022

Sant Llorenç de Montgai, una vila que ha vist créixer el turisme que el visita considerablement en els darrers anys, ha posat en marxa una nova normativa que només permet l’estacionament de vehicles al nucli urbà als seus veïns. De fet, aquest mes s’aprovarà el decret per regular el trànsit fins al 30 de setembre i, al gener, entrarà en vigor l’ordenança definitiva 

Després que en els darrers anys el nombre de turistes que visiten Sant Llorenç de Montgai i el seu entorn s’hagi multiplicat, i per tal d’ordenar el trànsit, la vila només permetrà l’estacionament al nucli urbà al seus veïns. 

La proposta s’ha posat en marxa ja que, sobretot durant els caps de setmana, la carretera que travessa la població es veu plena de vehicles i cotxes estacionats a les dues bandes del carrer i damunt de la vorera, impedint el pas a vianants, o davant de garatges i cases de veïns. Ja s’han donat casos de retrovisors trencats i d’altres topades entre vehicles i, alguns veïns, denuncien que l’incivisme és constant. 

És per això que, davant d’aquesta situació, l’ajuntament de Camarasa està preparant un decret que preveu aprovar aquest mes per limitar l’aparcament als visitants dins del nucli urbà fins al 30 de setembre i, a partir de l’1 de gener de 2023, posar en vigor l’ordenança definitiva que en limiti l'aparcament tots els caps de setmana de l’any, dies festius i els mesos d’estiu. 

En aquest sentit, alguns veïns ja han començat a demanar a l’Ajuntament les targetes distintives que els permetin estacionar al nucli urbà. La resta de persones que vulguin aturar-se al municipi, hauran de deixar el vehicle als aparcaments gratuïts que el consistori ha habilitat a les entrades del poble.

Ariadna Sanchez Ber i ACN