“Territori de Valor” del GAL Noguera Segrià Nord, present a FITUR Madrid 2020

03/02/2020

El projecte Territori de Valor impulsat pel Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera, va ser seleccionat per la Red Rural Nacional per participar a FITUR per explicar la importància de la tasca dels Grups d’Acció Local en els territoris rurals i els diferents projectes de dinamització territorial que porten a terme.

El dia 25 de gener, la gerent del GAL, Gemma Cortada va presentar a l’estand del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació el projecte Territori de Valor, que posa en valor els recursos del territori com a agents dinamitzadors del turisme familiar.

En el decurs de la xerrada, es va explicar que l’objectiu de projecte és atraure i fidelitzar el turisme familiar a la comarca i, per tant, els materials i els fils narratius que donen a conèixer la Noguera s’adrecen a infants perquè puguin entendre, conèixer, pintar i jugar amb el nostre territori. Aquests materials es distribuiran entre els serveis turístics de la comarca com equipaments, allotjaments, restaurants i altres establiments que vulguin acollir i fidelitzar turisme familiar.

Els atractius turístics protagonistes d’aquesta primera edició dels materials són el Monestir de les Avellanes, Montsonís, Penelles, el Centre d’Interpretació de l’Or de Balaguer, la Font Sol Aigua de Tiurana, i el Parc Astronòmic Montsec. Durant el primer trimestre del 2020 es preveu fer presentacions dels materials i també iniciar el procés d’elecció entre el sector turístic per tal de seleccionar quins seran els atractius a treballar al 2021.

Durant la Fira Fitur també s’han presentat altres iniciatives impulsades per grups d’acció local com "Leader Natura", "Espais Naturals de Ponent", "Gratitud Pallars" i "Col·laboraxPaisatge”. Gràcies a aquestes jornades s’ha permès visibilitzar els recursos patrimonials, naturals i culturals de la nostra comarca. Per a més informació sobre el projecte Territori de Valor o el GAL Noguera Segrià Nord consulteu les webs: http://www.noguerasegrianord.cat i http://territoridevalor.cat.

Infolleida