Torna la recerca d'or al riu Segre a Balaguer

27/06/2022

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer va obrir aquest dissabte una nova edició dels tallers per a la recerca d’aquest metall preciós al riu al seu pas per la capital de la Noguera. Dos famílies van estrenar la iniciativa que es repeteix cada estiu a la població. Primer van participar en un taller teòric i després van buscar partícules d’or a la vora del riu, que es van poder emportar quan van acabar l’activitat.

El punt de trobada dels interessats a dur a terme aquesta experiència és el Centre d’Interpretació, on se’ls entrega tot el material necessari per a la recerca de les palletes d’or. Seguidament, se’n van a la ribera del Segre, on els cercadors coneixen la història de l’explotació d’aquest metall i aprenen les tècniques manuals per poder extreure’l. Al final, es poden emportar a casa totes les palletes que trobin en un recipient que els facilita el personal.Les visites tenen les places limitades i es necessita fer una reserva prèvia.

Es fan els dimecres a les 11 del matí i els dissabtes a les 6 de la tarda amb un preu de 8 euros per als adults i de 5 per als menors de 16 anys.La recerca d’or a les vores del Segre és una de les activitats turístiques més consolidades i sol·licitades pels visitants.

SEGRE.COM