Tornen les excavacions a la Roca dels Bous

08/08/2023

L’equip d’investigació del CEPAP-UAB, amb la col·laboració d’estudiants de diferents universitats, han tornat a engegar la campanya d’excavacions a la Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai. Com en edicions anteriors, la recerca es centra en restes de llars, fet que permet conèixer la forma de vida i les activitats que duien a terme fa 60.000 anys 

La campanya d’enguany d’excavacions a la Roca dels Bous de Sant Llorenç de Montgai ha donat el tret de sortida. Els investigadors segueix amb el focus posat en les ocupacions més antigues d’aquest jaciment del Paleolític Mitjà, centrant-se en les llars ocupades pels neandertals que hi van passar fa 60.000 anys. 

 

Cal recordar que aquest és un jaciment clau per la investigació arqueològica ja que permet conèixer la forma de vida i les activitats que duien a terme els neandertals que van passar per la zona. 

 

La campanya d’excavacions s’allargarà fins a finals d’agost i, a banda de l’equip de la UAB, també hi participen estudiants de diferents universitats de l’Estat i d’altres països. 

Ariadna Sanchez Ber