Torrelameu organitza la tercera edició de ‘Marrameu. Festival de Contes i Teatre de Carrer’

06/06/2019

Els dies 8 i 9 de juny amb catorze companyies d’espectacles amb una atenció especial a les produccions dirigides a un públic juvenil però també als nadons

El vicepresident cinquè en funcions de la Diputació, Enric Mir, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de ‘Marrameu 3r Festival de Contes i Teatre de Carrer’, que se celebra els propers dies 8 i 9 de juny a Torrelameu. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de la representant de l’Associació Marrameu, Roser Riu; la representant de l’Ajuntament de Torrelameu, Dolors Vilanova; la gerent de l’Associació de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya. Abigail Ballester; i el component de la companyia ‘Anatomia del Cactus’, Àngel Pérez.

 

Catorze companyies catalanes, especialment del territori lleidatà, i de totes les disciplines: teatre, dansa, titelles, circ i contes prendran part en la present edició, que enguany fa una aposta clara per propostes dirigides a nadons. En aquest cas, per assistir als espectacles s’haurà de demanar amb antelació a l’Ajuntament, donat que els aforaments seran limitats a un màxim de 20 famílies.

 

Entre les companyies –totes elles professionals– que participaran al festival Marrameu figuren: Teatre al Detall, Jam, El Sidral, Zum Zum Teatre, Marta Casals, Els Salats i Cia Terna. De la seva banda, Festuc Teatre serà l’encarregada de fer la inauguració, amb l’espectacle ‘Adéu Peter Pan’.

 

Cal destacar també l’aposta per la programació d’espectacles dirigits a un públic juvenil. Els organitzadors han programat l’espectacle ‘Saudade’, de la companyia lleidatana emergent Anatomia del Cactus, així com la proposta ‘Contes políticament correctes’, dels alumnes del Grau d’Interpretació de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

 

Ballester ha explicat que el festival treballa per recuperar el públic jove (en les edats compreses entre els 14 i els 21 anys) presentant-los una oferta diferenciada de la del públic infantil. En aquest sentit, Àngel Pérez ha explicat que hi haurà dos representacions destinades a aquest tipus de públic i que, al final de la presentació de ‘Saudade’, els actors i actrius mantindran una interacció amb el públic jove per tal de fer més amena la jornada.

 

Ballester i Pérez també s’han mostrat optimistes respecte al nombre de visitants que tindrà el festival, tenint en compte que les previsions meteorològiques són favorables, i ha xifrat en 5.000 persones les que poden passar aquest cap de setmana per aquest municipi de la Noguera.

 

El festival també permetrà descobrir alguns racons del poble, a través de les representacions de tres peces curtes de 10 minuts de contes tradicionals que es faran en tres cases diferents de Torrelameu.

 

Infolleida